Poginuli Šehović višestruko pohvaljivan, 2012. godine uhapsio napadača i oteo mu automatsku pušku

Adis Šehović i Davor Vujinović važe za jedne od najiskusnijih pripadnika Policijske uprave Novi Grad. Obzirom da se radi o sarajevskoj općini u kojoj živi najviše stanovnika na ovoj stanici je veliki teret te pokrivaju ogroman teren.
Vezani članci:

Samo sto metara od mjesta gdje je ubijen, živi majka Davora Vujinovića. Iza njega ostala kćerka koja je 4. razred osnovne škole i trogodišnji sin
Nakon višesatne borbe preminuo i drugi policajac
“Život je izgubio profesionalac koji je na svom radnom mjestu hrabro štitio miran san svih nas”
“Prevrnut ćemo sve da pronađemo ubice”
“Došla je na naplatu blaga kaznena politika kad je u pitanju držanje, a posebno nošenje oružja. Policija nema kapacitete, a kriminalci ne miruju”

Šehović je Srednju školu unutrašnjih poslova na Vracama završio 1995. godine te je od tada pripadnik policije, dok je Vujinović akademiju završio 1998. Obojica su s ponosom nosili čin višeg policajca te prema riječima njihovih starješina obojica se mogu ponositi svojom službom.

Šehović i Vujinović su više puta pohvaljivani od strane komesara i ministra MUP-a. Šehović je posebno pohvaljen jer je učestvovao u hapšenju opasne kriminalne grupe.

Naime radi se o hapšenju Suada Hodžića u martu 2012. godine koji je iz automatske puške pucao u svog suparnika. Hodžić i njegovi saučesnici tada su pucali i na policiju u sarajevskom naselju Alipašino Polje u C fazi.

Šehović se tada istakao izuzetnom hrabrošću te je veoma brzo savladao opasnog napadača i oduzeo mu pušku. Zbog toga je naročito pohvaljen. Inače, obojica policajaca bili su autoritet na ulici, a kolege su u njima vidjele velike uzore, pise avaz.