Emir Bukovica Bukowskee će prvi solistički nastup imati na 66. Zagrebačkom festivalu

Pjesma “Amman” autora Emira Bukovice nalazi se među dvedeset i jednom odabranom pjesmom koje će biti izvedene na 66. Zagrebačkom festivalu.

Ova pjesma lidera benda “Emir & Frozen Camels” odabrana je u konkurenciji više od dvije stotine pjesama pristiglih na konkurs ovog prestižnog festivala, na čijem čelu stoji poznati hrvatski autor i muzičar Neno Belan.

Bukovica će na ovom festivalu prvi put nastupiti samostalno, pod imenom Bukowskee, kako se odnedavno zove njegov solo muzički projekat.

“Prijatno sam iznenađen i jako sam sretan što će moj prvi solistički nastup biti baš na tradicionalnom i uglednom Zagrebačkom festivalu, za kojeg znam od kada sam bio klinac i na kojem su nastupale sve najveće zvijezde sa ovih prostora, od Lole Novaković i Arsena Dedića, do Olivera Dragojevića, Dine Dvornika i mnogih drugih velikih faca bivše Jugoslavije. Lijepo je da se u tako velikoj konkurenciji i autora i pjesama stručnom žiriju, sastavljenom od jako uglednih profesionalaca, svidjela baš moja pjesma ‘Amman'”, izjavio je Bukovica.

Prema riječima uredništva ovog festivala, ovogodišnje festivalske pjesme će premijerno u eter biti puštene od 1. decembra, a finalno večer 66. Zagrebačkog festivala 2019 bit će održano u Zagrebu, 25. januara 2019. godine.

klix