U akciji ”Ronhil II” zaplijenjeni cigarete i duhan vrijedni 75.000 KM

Tokom pretresa vozila, stambenih i pomoćnih objekata, pronašli 8.740 kutija cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti, kao i putničko vozilo Citroen C4 i mobilni telefon.

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine su u operativnoj akciji kodnog naziva “Ronhill II” oduzeli sitno rezani duhan i cigarete, tržišne vrijednosti u iznosu od 75.000 KM.

Iz UIO pojašnjavaju da su pripadnici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u Regionalnom centru Tuzla tokom pretresa vozila, stambenih i pomoćnih objekata pronašli 8.740 kutija cigareta, 48 kg sitno rezanog duhana bez akciznih markica, koji su privremeno oduzeti, kao i putničko vozilo Citroen C4 i mobilni telefon.

Protiv osumnjičenih osoba u ovom slučaju bit će podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljeni promet akciznih proizvoda.

U saopćenju iz UIO se dodaje da je u ovoj godini Grupa za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Tuzla, uključujući i ovu akciju, oduzela ukupno 44.382 kutije cigareta, 2.479,25 kg rezanog duhana, 685 kg duhana u listu, 55.365 komada ručno punjenih cigareta te dvije mašine za rezanje duhana.