U BiH narednih dana pretežno oblačno, moguć slab snijeg

U Bosni je danas prijepodne preovladavalo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje tokom dana. U Hercegovini je bilo pretežno vedro.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 5 do 11, na jugu od 12 do 17 stepeni. 

U subotu će u Bosni biti umjereno, ponegdje u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne s maglom. U Hercegovini pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 4 do 10, na jugu do 13 stepeni. 

U nedjelju će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne biti pretežno vedro, uz postepeno naoblačenje poslijepodne ili u večernjim satima. U ostatku BiH pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne ili u večernjim satima ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne je moguća pokoja pahulja snijega. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 2 do 8, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 10 do 14 stepeni. 

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne u Krajini, Posavini i na sjeveroistoku Bosne je moguć slab snijeg ili kiša. Poslijepodne i u večernjim satima slab snijeg je moguć u Krajini, zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i djelimično centralnim područjima Bosne, a u Hercegovini kiša.

Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 8 do 13 stepeni. 

U utorak će biti oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, koji će tokom dana preći u kišu, a u Hercegovini s kišom. Tokom dana u Bosni snijeg će postepeno preći u kišu.

Obilnije padavine u Hercegovini, gdje se očekuje između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu od 6 do 10, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 8 do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA)