Poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a uručeni certifikati

Certifikati su uručeni za 83 poslanika novog saziva Narodne skupštine, a uručio ih je predsjednik CIK-a BiH Branko Petrić.

Konstitutivna sjednica desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske, na čijem predloženom dnevnom redu je 11 tačaka, bit će održana s početkom u 14:00 sati, u plenarnoj sali.

Sjednicom će, do izbora predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, predsjedavati radno Predsjedništvo, koje čine najstariji poslanik saziva Dane Malešević (DNS) i tri najmlađa poslanika iz tri partije sa najvećim brojem poslanika – Denis Šulić (SNSD), Davor Šešić (SDS) i Aleksandar Glavaš (DNS).

Na konstitutivnoj sjednici svečane zakletve će položiti narodni poslanici i novoizabrani predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i potpredsjednici Republike Srpske Josip Jerković i Ramiz Salkić, kao i novoizabrani član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik.

Na sjednici će biti pokrenuta inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i inicijativa za izbor delegata u Vijeću naroda Republike Srpske.

S obzirom da je krajnji rok za izbor delegata 6. decembar, parlamentrane stranke će do 28. novembra do 15:00 sati dostaviti Narodnoj skupštini liste kandidata za izbore delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i Vijeće naroda Republike Srpske.

Poslanici će razmatrati i odluku o broju potpredsjednika Narodne skupštine.

Prvoj sjednici desetog saziva Narodne skupštine Republike Srpske prisustvovat će brojni predstavnici političkog i javnog života Srpske, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija, a dolazak su, između ostalih, potvrdili predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić i predsjednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

klix