Pokrenuta prva crowdfunding kampanja za obnovljive izvore energije u BiH

Cilj ove crowdfunding kampanje je ulaganje novca za izgradnju solarnih kolektora na krov J.U. Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica Drin, Fojnica.

Ova Ustanova u toku jedne godine izdvaja preko 250.000,00 KM za električnu energiju. Izgradnjom solarnih kolektora moguće je ostvariti uštede čak do 60 %. Novac koji se ostvari od ušteda uložiti će se u neke druge, njima potrebnije, stvari.
Zašto je ovo bitno?

Zato što je ovo prva građanska inicijativa gdje građani učestvuju u proizvodnji i distribuciji energije. Cilj nam je osim ostvarivanja ušteda, potaknuti građane da razmišljaju na ekološki način. Obnovljivi izvori energije svakako su budućnost Bosne i Hercegovine, te je veoma bitno pokazati građanima da su oni pokretači promjena.

Kampanja se nalazi na platformi Indiegogo.

Svaki građanin/ka može učestovati u ovoj kampanji i tako postati saučesnik ove održive priče.

“Želimo da ovom kampanjom pomognemo korisnicima Drina da ostvare uštede, ali i da dišu čistiji zrak”, navodi s eu saopćenju.

Za više informacija o samoj kampanji posjetite web stranice enza.ba ili www.reic.org.ba ili posjetite facebook stranice Prva građanska inicjiativa za solarnu energiju i REIC.

klix