Novi Travnik: Sud odredio pritvor od 30 dana za Nermina Rustempašića

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku odredio je jednomjesečni pritvor Nerminu Rustempašiću, koji je pod dejstvom alkohola, automobilom usmrtio 30-godišnju Azru Hajrić i njenu devetogodišnju kćerku, te je ozlijedio još troje djece.

– Odlučujući po prijedlogu Tužiteljstva SBK/KSB, sudac za prethodni postupak Kantonalnog suda u Novom Travniku, u kaznenom predmetu ovoga suda protiv osumnjičenog N.R., zbog kaznenog djela Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz člana 336. stav 2. u svezi sa članom 333. stav 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, donio je rješenje o određivanju pritvora – saopšteno je iz ovog suda.

Prema rješenju Suda, pritvor može trajati najduže mjesec dana od dana lišenja slobode, odnosno do 7. januara iduće godine.

U Novom Travniku je i jučer bio Dan žalosti zbog ove strašne tragedije. Na mezarju Kasapovići kod Novog Travnika klanjana je dženaza i obavljen ukop majke i kćerke koje su u nesreći smrtno stradale.

Iz MUP-a Srednjobosanskog kantona juče je saopšteno da je Rustempašić. u petak iza 20 sati izgubio kontrolu nad vozilom i na trotoaru pregazio ženu i četvero djece. A.H. je preminula na mjestu nesreće, dok je djevojčica umrla na putu do bolnice. Utvrđeno je da je vozač u krvi imao više od tri promila alkohola.

U nesreći je povrijeđeno još troje djece, od kojih je dvoje prebačeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a jedno zadržano na liječenju u Kantonalnoj bolnici u Travniku.

Građani Novog Travnikasu održali mirno okupljanje kako bi odali počast stradalima, ali i zatražili od nadležnih da spriječe buduće tragedije.

bhrt.ba