Evo kakvo vrijeme nas očekuje tokom novogodišnjih praznika

Sudeći prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine, znatnih promjena vremena u našoj državi neće biti.

Tokom sedmice nas očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz slabije padavine.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će se sredinom dana brzo proširiti na cijelu zemlju i u nizinama uvjetovati kišu. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Temperatura zraka viša prije podne. Najniža jutarnja temperatura većinom između 2 i 8, a najviša između 6 i 12 stepeni. U drugoj polovini dana temperatura zraka u opadanju.

utorak u Bosni oblačno vrijeme, uglavnom sa veoma slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku moguća je slaba kiša ili susnježica. Bez padavina na području Krajine. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera.

srijedu prijepodne postepeno razvedravanje u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne i sjeveru Hercegovine. U Krajini i većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 4, na jugu zemlje do 7 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla prijepodne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje do 2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5, na jugu zemlje do 8 stepeni.

petak će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove izgledna je magla prijepodne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje do 10 stepeni.

subotu nas očekuje temperatura do 4, dok će najniža temperatura iznositi -3 stepena. Pretežno će prevladavati sunčano do djelimično oblačno vrijeme bez padavina. U nedjelju nas očekuje slično vrijeme bez padavina, ali sa znatnom naoblakom.

Novu godinu ćemo ipak dočekati uz padavine. U ponedjeljak, 31. decembar, očekuje nas nešto hladnije vrijeme sa temperaturom do -6 stepeni, uz snježne padavine. Za sve one koji Novu godinu planiraju dočekati na otvorenom, savjetuje se da se dobro utople i obuku slojevito.

avaz.ba