Oglasio se MUP RS-a: Davor Dragičević je pregledan u bolnici i nema povreda

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a oglasili su se u vezi s informacijom da je jutros privedeni Davor Dragičević zadobio povrede.”Na zahtjev osobe lišene slobode ukazana mu je ljekarska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje su ljekari konstatovali da nema povreda”, saopćili su iz MUP-a.

Tim su demantirali advokata Dragana Tolimira koji je ranije potvrdio za BN televiziju da je Davoru Dragičeviću prilikom hapšenja u Banjoj Luci povrijeđena ruka i da se on trenutno nalazi na Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka navode da su lišili slobode Dragičevića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanja sigurnosti.

“Lišavanje slobode usljedilo je nakon što se D. D. nije odazvao u vrijeme kada je uskladu sa zakonom pozvan u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti za koje se sumnjiči. Prilikom lišenja slobode policijski službenici su u skladu sa zakonom primjenili sredstva sile”, saopćeno je iz policije.

Zbog činjenja prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru i Zakona o javnom okupljanju te dokumentovanja krivičnog djela, naglasili su, određene osobe su dovedene u službene prostorije. Sve mjere i radnje preduzimaju se u koordinaciji i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

klix