Davor Dragičević pušten iz Tužilaštva

Davor Dragičević, otac stradalog Davida Dragičevića, pušten je na slobodu nakon što je saslušan u Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Davor je rekao da će u 18 sati biti na Trgu Krajine.

“Ne pada mi napamet da dijete prepustim zločincima i ubicama. Moj David će dobiti pravdu, Dženan će dobiti pravdu, svi u ovoj državi će dobiti pravdu. Ja im to garantujem. Ne mogu mi ništa”, rekao je Davor po izlasku iz zgrade tužilaštva.

Ifet Feraget, advokat Davora Dragičevića, izjavio je kako će Okružno tužilaštvo razmotriti spise koje ima pa će se naknadno oglasiti. Tužilaštvo je donijelo odluku da ne postoje posebni razlozi za pritvor.

Feraget je rekao da Dragičević sada očekuje ostavku Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjetimo, Davor Dragičević je nakon jučerašnjeg hapšenja, jutros sporoveden na saslušanje u Okružno tužilastvo Banjaluka, koje protiv njega vodi istragu zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On je jučer priveden jer se, kako je obrazloženo, nije odazvao na poziv u službene prostorije radi ispitivanja na okolnosti krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da je osnovni zadatak nadležnih institucija da riješe slučaj mladića Davida Dragičevića i apelovao na sugrađane da se uzdrže od bilo kakvog nasilja i incidenata.

Radojičić je u obraćanju na sjednici Skupštine Grada, pozvao na očuvanje mira i bezbjednosti na području grada i apelovao na građane da, kako je rekao, ne nasjedaju na provokacije sa bilo koje strane.

“Svi moramo zadržat mir i racionalnost u ovim vremenima, te da i institucije i građani budu u okvirima onog što propisuju zakoni i propisi”, reako je Radojičić.

Naglasio da su Ustavom Republike Srpske i relevatnim zakonima propisani okviri izražavanja mišljenja i slobode okupljanja te da je, u tom smislu, gradska administracija postupala po službenoj dužnosti i zakonu, striktno se pridržavajući svojih nadležnosti.

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, koji je jučer dvaput priveden u Banjaluci, ostat će u pritvoru danas do 15 sati, jer mu je pritvor produžen zbog izmjene djela koje mu se stavlja na teret.

Stanivuković je prvobitno bio prekršajno prijavljen, ali sada će protiv njega biti podnesena krivična prijava zbog oštećenja službenog vozila.

bhrt.ba