Protest grupe “Pravda za Davida” u Banja Luci će biti nastavljen i dan

Davor Dragičević, aktivisti i građani tog grada sinoć su, umjesto skupa na Trgu Krajine, otišli na mjesto gdje je 24. marta pronađeno beživotno tijelo Davida Dragičevića.

Njegov otac je zatim legao na zemlju, dok su prisutni uzvikivali „Pravda za Davida“.

Dragičević i okupljeni građani potom su ponovo krenuli na trg, odakle su se, onda, razišli. Za danas su najavili okupljanje na istom mjestu.

Policija je građane pozivala da se, kako su naveli, radi svoje sigurnosti raziđu s banjalučkog trga.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač prethodno je pozvao članove grupe „Pravda za Davida“ da zvanično zatraže odobrenje za skup i da ne dozvole da ih neko zloupotrebljava.

Lukač je podsjetio da su se gotovo devet mjeseci održavali skupovi u centru Banje Luke, koji nikada nisu bili prijavljeni, ali ih MUPRS-a nije zabranjivao, sve dok su bili mirni, ali da se odnedavno sa skupova, kako je rekao, poručuju stvari za koje postoji i krivična odgovornost.

Prekjuče je, nakon privođenja Davora Dragičevića, njegove bivše supruge, Davidove majke, Suzane Radanović i nekolicine aktivista i predstavnika opozicije, policija silom rastjerala građane i sa Trga Krajine uklonila improvizovano spomen-obilježje posvećeno ubijenom mladiću.