Angelina Jolie nagovijestila da kreće u politiku

Holivudska glumica Angelina Jolie nagovijestila je kako razmišlja da se u budućnosti bavi politikom. U intervju koji je dala za BBC rekla je kako bi takvu ideju prije 20 godina sigurno odbila ali sada vjeruje da je potrebna u politici.

Lijepa glumica je specijalni izaslanik UN agencije za izbjeglice, a u intervjuu s voditeljem Justinom Webbom, Angelina Jolie je razgovarala o američkoj politici, društvenim medijima, seksualnom nasilju i globalnoj izbjegličkoj krizi.

“Da ste mi ovo pitanje postavili prije 20 godina vjerovatno bih se nasmijala… Uvijek kažem da ću ići tamo gdje sam potrebna, ali nisam sigurna koliko sam spremna za politiku”, kazala je Angelina na pitanje da li će se jednog dana kandidirati za američko predsjedništvo.

Kada joj je Webb kazao da bi ona mogla biti na listi od 30 do 40 demokrata koji se kandidiraju za predsjednika, samo mu se zahvalila ne odbijajući njegov prijedlog.

Angelina je u intervjuu govorila i o poteškoćama praćenja aktivnosti djece na društvenim mrežama te naglasila da ni ona, baš kao što ni većina roditelja, ne može kontrolirati apsolutno sve čemu su joj djeca izložena.

“Djeca se definitvno bolje razumiju u tehnologiju i lako nas mogu prevariti”, rekla je ona.

Ono što je novina u Angelininom životu je nedjeljni program za djecu koji će biti emitovan u 2019. godini na BBC-u. Emisija je namijenjena djeci od 7 do 12 godina i nada se da će ovom emisijom međunarodne vijesti, fokusirajući se na teme kao što su tehnologija, okoliš i društveni mediji.

 

Klix