Smanjena vidljivost na području Sarajeva, Zenice i Goražda

Većina puteva u BiH jutros je prohodna, ali se vozačima savjetuje oprez zbog magle koja smanjuje vidljivost posebno na širem području Zenice, Sarajeva i Goražda, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

 

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu saobraćaj se na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice i preko nadvožnjaka odvija jednom saobraćajnom trakom, dok teretna vozila preko tog dijela ne saobraćaju.

 

Na auto-putu “9. januar” Banja Luka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, kao i na auto-putu Banja Luka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

 

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od “Kosmosa” do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

 

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, dok će na regionalnom putnom pravcu Obudovac-Lončari dolaziti do izmjene u odvijanju saobraćaja zbog izgradnje pješačke staze.

 

U Bijeljini je završena izgradnja kanalizacije na dijelu magistralnog puta koji prolazi kroz grad, ali se saobraćaj teretnih vozila i dalje odvija isključivo obilaznicom.

 

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

 

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

 

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

 

Na području FBiH zbog sanacije tunela Vranduk dva i dva mosta na magistralnom putu Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja jutros nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na hrvatskoj strani i dalje je na snazi zabrana saobraćaja preko graničnog prelaza Novi Grad-Dvor.

 

Iz AMS-a apeluju da vozači budu oprezni, te da na put ne kreću bez zimske opreme koja je i zakonski obavezna.