Duge kolone na izlazu iz BiH

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, ističu iz BIHAMK-a

Pojačan je saobraćaj vozila, a duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Izačić, Velika Kladuša, Orašje i Bosanska Dubica, saopštili su danas poslijepodne iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK), prenosi Anadolu Agency (AA).

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, ističu iz BIHAMK-a.

Snijega na kolovozu mjestimično još uvijek ima u jugoistočnim krajevima BiH. U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravaju se vozači na moguću poledicu. Iz BIHAMK-a savjetuju oprezniju vožnju i napominju vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Povodom praznika Nove godine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom da je završetkom praznika pojačan je saobraćaj vozila, formiraju se duže kolone s obje strane tunela.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije, zaključuju iz BIHAMK-a.