Načelnik Istočnog Sarajeva oglasio se povodom ubistva Ostojića

Nikada nisam sumnjao u aktivnosti MUP-a, ali se jednostavno radi o tački preloma koja treba biti riješena

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić apelovao je na nadležne institucije da što prije otkriju ubicu Miloša Ostojića da bi građanima Istočnog Sarajeva vratili vjeru u bezbjednost.

On je, prije svega, pozvao Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i nadležno tužilaštvo da se maksimalno posvete ovom slučaju da bi ubistvo mladića bilo riješeno i da se takve tragedije ne bi više ponavljale.

“Nikada nisam sumnjao u aktivnosti MUP-a, ali se jednostavno radi o tački preloma koja treba biti riješena. Ovde nema alternative i nema mjesta nagađanjima”, istakao je Ćosić u izjavi Srni.

On je rekao da je Miloš Ostojić, sin jednog od najuspješnijih biznismena sa prostora Istočnog Sarajeva koji je mnogo pomagao lokalnoj zajednici, ubijen sinoć u klasičnoj sačekuši.

Ćosić je izrazio žaljenje što je Nova godina u Istočnom Novom Sarajevu, sa bezbjednosnog aspekta, krenula veoma loše.

Komentarišući nekoliko jutrošnjih udesa i lančanih sudara, načelnik opštine je rekao da se isključiva krivica ne može pripisati nadležnom komunalnom preduzeću “Rad”.

Prema njegovim riječima, oko 9.00 časova snijeg je počeo naglo da pada, što je izazvalo probleme u saobraćaju čija je frekvencija pojačana, pa je usljed klizavog kolovoza došlo do udesa.

Ćosić je dodao da su mašine na terenu i da je sada situacija mnogo bolja.

srna