Detoksikacija kose nakon prazničnih frizura: Hladan zrak, velike četke i maska

“Januar je najbolje vrijeme da osvježite svoju kosu i pružite je tretman detoksikacije kako bi se oporavila od prečestog tretiranja preparatima i sušenjem”, kazali su slavni britanski frizeri Adam Reed i Zoe Irwin.

Dali su šest savjeta kako da vaša kosa ponovo bude zdrava i sjajna.

Miješanje toplog i hladnog zraka fena
Fen je esencijalan za kreiranje frizure, ali kontinuirani vrući zrak mogu oštetiti kosu pa se savjetuje da naizmjenično pritisnete dugme za hladan zrak. Ovim ćete zaštititi kosu, a frizura će trajati duže.

Koristite velike četke
Češalj tzv. grablje je esencijalan za detoksikaciju kose u januaru. Lagano češljanje od tjemena do dna poboljšava rast kose i cirkulaciju krvi u vlasištu.

Uložite novac u fen
Kupite kvalitetniji fen sa dodacima kako biste zaštitili kosu od vreline. Optimalna temperatura je do 137 stepeni celzijusa.

Bacite regenerator
Iako pomaže u raspetljavanju kosu postoji bolji način za njegovanje od regeneratora. Stručnjaci savjetuju da koristite maske za kosu koje pomažu u raspetljavanju i “hrane” je. Ove maske se koriste svako peto pranje i pomažu u obnavljanju ispucalih vrhova.

Smanjite temperaturu na pegli za kosu
Pegle oštećuju kosu, pogotovo ako se često koriste. Smanjenjem temperature tu štetu možete izbjeći. Optimalna temperatura je 185 stepeni za zdravu kosu.