Vremenska prognoza

U Bosni danas će biti pretežno oblačno vrijeme.

Prijepodne slab snijeg se prognozira za područje Krajine i sjevera Bosne. Više padavina u Bosni bit će u drugoj polovini dana. Većinom će padati snijeg ili susnježica. Na cijelom sjeveru zemlje prolazno može padati i kiša.

U Hercegovini bit će sunčanije prijepodne. U drugom dijelu dana doći će do naoblačenja. Tokom noći na nedjelju slab snijeg se prognozira na sjeveru i istoku Hercegovine.

Vjetar u Bosni bit će slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na sjever. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -11 i -5, na visoravnima do -16, a na jugu zemlje do -1 stepen. Najviša dnevna većinom između -5 i -1, a u Krajini i sjeveru Bosne do 2, a na jugu zemlje do 5 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Snijeg se očekuje u večernjim satima i tokom noći na nedjelju. Jutarnja temperatura zraka oko -10, a najviša dnevna oko -3 stepena.

Biometeorološke prilike će biti loše.

Padavine i dodatni pad temperatura u cijeloj Bosni i Hercegovini, kod hroničnih bolesnika i meteoropata, uzrokovat će pojačane tegobe koje će biti izraženije u jutarnjim satima.

Neophodno je posvetiti maksimalnu pažnju prikladnom odijevanju i zaštiti od hladnoće, naročito u unutrašnjosti.

U Hercegovini će biti nešto ugodnije, danju malo toplije, pri tome uz sjeverno strujanje koje će uzrokovati probleme osjetljivim osobama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.