Sutra manifestacija “Dani Isaka Samokovlije”

Sutra počinje tradicionala manifestacija „Dani Isaka Samokovlije-Sunce nad Drinom“.Organizatori  15 po redu manifestacije i ove godine pripremili su brojne sadržaje pokazujući kako je Goražde shvatilo vrijednost stvaralačkog djela Isaka samokovlije.Kroz  tematski povezane događaje, ova menifestacije će  trajati  cijelu godinu, rečeno je na press konferenciji koja je održana u Centru za kulturu Goražde

Pred Samokolvijinu bistu u krugu goraždnaskog doma zdravlja koji nosi ime čuvenog pisca i ljekara , sutra će biti  položeno cvijeće

Sutra će u  u holu Centra za kulturu Goražde biti postavljena Izložba „Život i djelo Isaka Samokovlije. U Maloj Sali uz prigodna obraćanja bit će predstavljena knjiga priča Isaka Samokovlije , a tom prilikom zanimljiv program će izvesti članovi  književnok kluba Isak i hor Centr aza kulturu.

Poseban doživljaj, kako je rečeno na press konferenciji bit će koncert, odnosno muzičko putovnje sa Hektorom Morićem i mladom goraždnakom Meritom Bavčić, koji će prisutne pjesmom provesti kroz Latinsku Ameriku, Španiju Francusku, Istočnu Evropu i Bosnu i Hercegovinu.

Ovaj  koncert odrežat će se u četvrtak, 17 januara  sa početkom u 18 sati u maloj Sali Centra za kulturu. U okviru Dana Isaka Samokovlije 26. januara planirana je promocija CD-a sa pjesmom  „Snivaj Goražde“ koja ove godine obilježava 40 godina postojanja i koja je nezvanično jedan od simbola Goražda.

Ova promocija održat će se u Velikoj sali Centra za kulturu gdje će nakon toga biti održan susret sa goraždanskim umjetnicima uspješnim u svijetu muzike. Između ostalih nastupiće, Zona Isključenja , Aida Mušanović-Arsić, Adnan Mušanović, Medina Turković, Džejla Ramović te članovi goraždaske rock škole i mladi pjesnici.

Niz sadržaja u okviru ove manifestacije nastaviće se u februaru, aprilu, maju i avgustu. Tradicionalno niz aktivnosti bit će organizovano i u Sarajevu i Fojnici, gradovima gdje je dio života  Samokovlija.