Tradicionalna manifestacija „ Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom

Tradicionalna XV po redu manifestacija „ Dani Isaka Smokovlije- Sunce nad Drinom „ počela je danas u Goraždu, rodnom gradu  istaknutog bh humaniste i književnika.
 
 Dr. Isak Samokovlija i njegovo djelo nastavljaju da traju i kroz manifestaciju pod nazivom „ Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom“ zahvaljujući prije svega goraždanskom Centru za kulturu, koji je njen organizator, a  uz pokroviteljstvo Grada Goražda i resornog kantonalnog ministarstva.
Manifestacija koja na jedinstven način povezuje Goražde, Sarajevo i Fojnicu, mjesta u kojima je Samokovlija kao ljekar radio i stvarao književna djela, I ove godine počela polaganjem cvijeća pred  bistu velikog pripovjedača koja se nalazu u krugu goraždanskog Doma zdravlja koji nosi Samokovlijino ime.
Nakon toga u prostroijama Cetra za kulturu, upriličena postavka fotografija, a javnosti je predstavljena I zbirka poezije “ Biljezi prijeđenog puta “ koju potpisuje  književni klub “ Isak” ,  koji djeluje pri goraždanskom Centru za kulturu.
Takođe, danas je upriličena I  promociji knjige u kojoj je sabrano devet  priča Isaka Samokovlije, a svoj doprinos obilježavanju ovog kulturnog događaja u gradu na Drini, dale su I članice  hora Centra za kulturu.  Dani “Isaka Samokovlije- Sunce nad Drinom”,  kulturna manifestacija XV po redu, pored rodnog grada Isaka Samkovlije Goražda,  nizom prigodnih sadržaja obiležavat će se tokom cijele 2019 godine,  I u Sarajevu I Fojnici.