Ušanović obnovio licencu za trenera

Nedžad Ušanović, uspiješno je obnovio validnost  UEF- ine trenerske licence do 2022. .  Dvodnevni seminar  ovim povodom održan je u Vogošći u organizaciji  Centra za edukaciju trenera . Ušanović, uz A licencu posjeduje i B, što mu omogućava da u BiH radi kao pomoćni trener u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi  Federacije . U nižem rangu takmičenja i Omladinskim ligama , može raditi i kao šef stručnog štaba.

„Posjedovanje ove licence  trenerima omogućava da rade kao pomoćni treneri u Premijer ligi BiH i Prvoj ligi BiH, dok u nižim i omladinskim ligama mogu biti angažovani kao šefovi stručnog štaba. Moja želja je da i dalje radim u FK Goražde , kao koordinator  škole fudbala  za mlađe  kategorije. Trenerski posao, treba prepustiti mlađim kolegama, ipak ima trenera, a neki od njih imaju dobre predispozicije da u budućnosti posjeduju i  profi licencu“, ističe Ušanović.

On dodaje da treneri  u BIH još uvijek nisu zaštićeni  kao u razvijenim evropskim zemljama. Ugovori nisu jasno definisani,  a u  većini slučajeva su  fiktivni i bez adekvatne  garancije trenerima tako da, nakon raskida ugovora,  ne primaju odštetu i prepušteni su finansijskoj neizvjesnosti do sljedećeg angažmana.