Velika zapljena policije: Tuzlak s dosjeom u automobilu prevozio više od pet kilograma droge

Tom prilikom zaplijenjena su i dva pištolja, a uhapšena je jedna osoba iz Tuzle s kriminalnim dosjeom.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Srebreniku, pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga jučer su u saradnji s policajcima iz Tuzle, Gračanice, Gradačca i Srebrenika izvršili pretres automobila marke Toyota Avensis koji koristi S. S. iz Tuzle, a tom prilikom je pronađena i zaplijenjena veća količina droge.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, u automobilu je pronađeno više pakovanja oblijepljenih selotejp trakom u kojima se nalazila veća količina droge, dva pištolja, manja količina municije, dvije kese s nepoznatim sadržajem te više pvc boca s nepoznatom tekućinom.

“U unutrašnjosti automobila pronađeno je 25 komada tableta koje podsjećaju na ekstazi. Nakon pronalaska tableta pristupilo se detaljnom pregledu vozila, a u posebnom spremniku za prijevoz narkotičkih sredstava pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim rezultatima ekspertize nalazi opojna droga speed u količini od pet kilograma. Također, pronađeno je i jedno pakovanje u kojem se nalazi veća količina opojne droge ekstazi, dvije pvc kese s nepoznatom praškastom materijom, četiri boce s nepoznatom tekućinom, jedna pvc boca s nepoznatom tekućinom i dva kanistera s nepoznatom tekućinom, ali na osnovu naših saznanja navedena tekućina se koristi kao dodatak u smjesi za miješanje i pravljenje narkotičkih sredstava”, rekao je Siniša Vareškić, načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TK.

S. S. je odmah uhapšen, a nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a TK danas će biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

“Osoba je od ranije poznata službenicima policije i njemu su od raznih sudova izricane presude iz oblasti imovinskih delikata, nedozvoljenog držanja oružja te zloupotrebe narkotičkih sredstava. On je izdržavao višegodišnje kazne zatvora”, naveo je Vareškić.Prema trenutnim informacijama, zaplijenjena droga bila je namijenjena za tržište Tuzlanskog kantona. Na današnjoj konferenciji za medije je rečeno da je u protekloj godini došlo do povećanja zloupotrebe opojnih droga u ovom kantonu, a službenici Uprave policije MUP-a TK su uspjeli otkriti 356 krivičnih djela koja se odnose na spomenutu oblast.

 

klix