Vozači, oprez: Zbog obilnih padavina, na pojedinim dionicama veća količina vode na kolovozu

Zbog izlijevanja rijeke Vrbas obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-16.4, Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno. Za vrijeme ove obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce kroz naselja Kula i Kandija.

 

Kolovoz je ovoga jutra mokar ili vlažan u većem dijelu naše zemlje. Zbog obilnih padavina na pojedinim dionicama upozoravamo na mogućnost nailaska na veće količine vode na kolovozu.

 

Vozače upozoravamo i na moguće odrone zemlje ili kamenja, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. U centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima skrećemo pažnju na jake udare vjetra. Savjetujemo oprezniju vožnju, te podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

 

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

 

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine vrste vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno saobraćanje.