Mnoštvo dojava građana, policija aktivno na terenu, ali ubica Edin Gačić još na slobodi

Iz policije saznajemo da primaju mnoštvo dojava gotovo u kontinuitetu o potencijalnim lokacijama gdje bi se ubica mogao kriti. Naročito je veliki broj dojava s područja općine Hadžići, ali i Ilidže. U školama u Hadžićima jučer je bilo i dosta manje djece, zbog straha roditelja i informacija da se ubica krije na tom području.

Tako je policija prošlu noć aktivno pretraživala područje Hadžića na osnovu nekoliko dojava, ali bezupsješno. Ubica Gačić se još uvijek krije. Na osnovu prvobitnih informacija pretpostavlja se da se Gačić kreće uz željezničku prugu nadomak Tarčina, ali je vrlo malo tragova koje ostavlja za sobom.

Tokom jučerašnjeg dana policija je provjeravala i dojavu da se ubica nalazi na području Tešnja, tačnije u selu Šije, ipak potraga nije dala rezultate.

U akciju potrage za ubicom uključeno je nekoliko policijskih agencija, a sarajevskoj policiji je jučer stigla i pomoć 130 policajaca iz drugih kantona.

Vlada Kantona Sarajevo danas će donijeti konačnu odluku o iznosu novca koji će dati za korisnu informaciju koja dovede do hapšenja Gačića. Kako Klix.ba nezvanično saznaje, taj iznos bi trebalo da iznosi 50.000 KM.

Podsjetimo, Edin Gačić je prije osam dana u mjestu Podorašac ubio Sauda Sultanića u njegovoj prodavnici te se dao u bijeg. Potraga nije dala rezultata, a ubica je u međuvremenu počinio još jedan zločin i to u subotu kada je u mjestu Suhodol kod Tarčina ubio policajca Mahira Begića koji je bio na dužnosti.

klix.ba