Šabanu Šauliću na sahrani neće biti sveštenik: Svi detalji posljednjeg ispraćaja

Sin i kćerka tragično nastradalog pjevača Šabana Šaulića Sanela i Mihajlo Šaulić jučer popodne otputovali su u Njemačku da bi preuzeli tijelo svog oca, koje bi danas, najkasnije sutra, trebalo biti dopremljeno u Srbiju.

Prema saznanjima od izvora bliskog porodici pjevača Šabana Šaulića, koji je jučer rano ujutro umro nakon teške saobraćajne nesreće u Njemačkoj, postoje dva načina da se njegovo tijelo dopremi u Srbiju, a dogovoreno je da to budu najbrži i najefikasniji, piše Pink.rs.

Sanela i Mihajlo su tamo, svi su na vezi s njima. Postojale su dvije varijante – da tijelo danas bude dopremljeno kolima, a da se njih dvoje vrate sutra avionom. Međutim, kako sam čuo, ipak će i Šabanovo tijelo biti dopremljeno avionom, redovnim letom. Ne može još tačno da kaže kada će to biti, danas ili sutra… Trebalo bi, nadaju se, biti danas, samo ako uspiju da završe svu potrebnu papirologiju, znate, to su ozbiljne procedure sad tamo. Ali znam, i tijelo će biti dopremljeno avionom, također, avionom će se vratiti i Šabanova djeca – ispričao je izvor blizak Šaulićima, koji je odlično upućen u novonastalu situaciju.

Šaban Šaulić bit će sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a tačan datum sahrane će biti naknadno objavljen.

Iako je Šaban rođen u muslimanskoj porodici, u tom duhu, neće biti sahranjen po tim običajima, ali i ni po jednim drugim. Kako saznaju srbijanski mediji, bit će obavljena građanska sahrana, bez ijednog sveštenog lica.

 

Avaz

About Aldina Forto