Uprava policije informacija za period 27/28.02.2019.godine

Dana 27.02.2019.godine u 13,05 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Lj.E., nastanjen u mjestu Ljukov do – Grad Goražde i prijavio da mu je u vremenskom periodu od 25.02. do 27.02.2019 godine otuđena radna mašina motokultivator marke “Gren 510” koji se nalazio u blizini porodične kuće. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su potvrdili navode prijave i izvršili  uviđaj.  Rad na dokumentovanju, kvalifikaciji djela i pronalasku počinilaca je u toku.

Dana 27.02.2019.godine u 19,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se A.E., uposlenik jednog ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ul. Sinan paše Sijerčića – Grad Goražde i prijavio da ga je u navedenom objektu, otvorenom šakom u predjelu glave udario B.E.,  iz Goražda, te da mu isti upućuje pretnje. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali navode prijave te lice B.E., pozvali u službene prostorija MUP-a gdje je zvršeno alkotestiranje istog i ustanovljeno da navedeni ima 1,40 g/kg alkohola u organizmu. Licu B.E., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog fizičkig napada na drugo lice u alkoholisanom stanju.

Dana 28.02.2019.godine u 02,30 sati policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su u ul. Muhidina Mašića Munje – Grad Goražde, lišili slobode lice G.H., iz Sarajeva, zbog narušavanja javnog reda i mira, omalovažavanjem OSL-a pod dejstvom alkohola 1,63 g/kg. Gore navedeni je smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde,  gdje je istom uručen  prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

bpk.gov.ba