Ajdin Bukva: Milosavljević nije postupio kao sportista, mi u Goraždu nismo nacionalisti

Nakon utakmice Goražde – Lokomotiva u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše komesar takmičenja Zdenko Alpeza donio je odluke o kaznama i suspenzijama.

Komesar je donio odluku da ovaj meč poništi, jer je analizom istog dokazano da su domaćini “produžili” meč za 7.81 sekundi i postigli “pobjednički” gol u tom vremenu, te su tako povrijedili pravila rukometne igre, saznaje naš portal.

RK Goražde ima 15 dana da zakaže novi meč, ali isti neće moći zakazati u svojoj dvorani. Komesar takmičenja odlučio je da je Goražde kažnjeno sa zabranom organizacije tri meča u svojoj dvorani, nego će to morati raditi u mjestu koje je udaljeno najmanje 30 kilometara od Goražda. Osim toga RK Goražde mora uplatiti kaznu od 500 KM.

Trener Lokomotive Žikica Milosavljević je zbog učešća u incidentu na kraju meča suspendovan 14 mjeseci, dok je delegat meča Damir Gadžo izbrisan sa liste delegata.

Tim povodom oglasio se i kapiten RK Goražde Ajdin Bukva, jedan od najiskusnijih i najboljih igrača u Premijer ligi BiH.

– Sad portali i novine prave žrtvu od gospodina Milosavljevića zbog suspenzije od 14 mjeseci., navoedeći da je “kao iz revolta udario delegata”. .Onda bi svi trebali svaku utakmicu nekoga iz revolta udariti. Baš zato što je veliko rukometno ime trebao bi da bude primjer kulturnog ponašanja.

Što se tiče utakmice i kazne za moj klub, treba tako ako je istina za vrijeme. Da budem iskren ja nisam to primijetio, jer sam bio skoncentrisan na igru. I inače treba sve propuste kažnjava, je ako se to dopušta, mi nemamo zbog čega trenirati, žrtvovati, putovati. Nije realno da druge stvari utječu na rezultat, kaže Bukva za Sport1 i nastavlja:

– Ima snimak utakmice naše protiv Lokomotive u Brckom. Sudije su nam “uzele” minimalno 15-ak lopti na toj utakmici i naravno utjecali na rezultat. Tad se nisu žalili na sudije. Na kraju drugog poluvremena sudija je svirao deveterac za njih i momak je opucao direktno u glavu našeg odbrambenog igrača. To se kažnjava direktnim crvenim kartonom , a on nije dobio nista. To su “isjekli” sa snimka. Od nas napraviše divljake i nacionaliste, što garantujem da nismo. Jer kod nas su oduvijek igrali igrači različitih nacionalnosti i nikad, ali baš nikad nisu bili vrijeđani zbog svoje nacionalosti, rekao je razočarani Bukva.