Danas počinje Sarajevo Biznis forum

Deseta, jubilarna, međunarodna investiciona konferencija Sarajevo Biznis Forum počinje danas, a okupiće, kao i prethodnih devet godina, poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta. Ove godine, fokus investicione konferencije je na uspostavljanju infrastrukture koja će olakšati građenje ekonomskih i drugih veza, kao i unapređenje reprezentativnosti Bosne i Hercegovine i regiona kao jakog ekonomskog igrača pred stranim investitorima.

Na ovaj 10. SBF dolazi do sada najopsežnija delegacija iz Malezije. Tu su i poslovni i politički lideri iz UAE, Saudijske Arabije, Turske, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, zatim iz Libije, Kuvajta, Omana i niza drugih zemalja.

Pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH, Sarajevo Biznis Forum organizuju BBI i Islamska razvojna banka u saradnji sa brojnim međunarodnim, regionalnim i domaćim partnerima.

Forum će otvoriti predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Mahatir Mohamed, bivši premijer Malezije i orgranizator foruma Amer Bukvić, direktor BBI banke. Svoj dolazak potvrdio je i Ahmet Davutoglu, bivši premijer Turske.

Tokom konferencije, kao i prethodnih godina, zainteresovani privrednici iz BiH i regiona imaće mogućnost za direktne sastanke sa investitorima. Očekuje se preko 1.500 učesnika.

Trodnevna poslovno-investiciona konferencija biće održana od 17. do 19. aprila u glavnom gradu BiH.

bhrt.ba