Odličan sportski vikend za goraždanske klubove

Članovi Karate kluba “Specijal”  osvojili su 6 zlatnih, 7 srebrnih i 3 bronzane medalje na  prvenstvu“ Hercegovina Kup 2019“. Na ovom takmičenju, koje je bilo međunarodnog karaktera,  učestvovalo je oko 600 sportista iz 60  klubova. Uz pojedinačne rezultate, Karate klub “Specijal” je dobio treću nagradu u generalnom plasmanu, kao i priznanje za najbrojniju ekipu ovog takmičenja u Hercegovini.

Historija Prve lige FBiH ispisana je u Goraždu, a junak dana je Dario Blagojević koji je postigao čak pet golova.  Goražde je s 6:1 pobijedilo Jedinstvo, a Blagojević je u razmaku od 14. do 32. minute postigao četiri gola. Peti gol je postigao na startu drugog dijela, a konačan rezultat postavio je Gluhačević. Goražde – Jedinstvo 6:1

Zanimljivo je bilo i u zadnjem kolu Premijer lige BiH u rukometu.

Odigrane su utakmice posljednjeg kola Premijer lige BiH u rukometu za muškarce. U Goraždu je domaća ekipa ugostila “Zrinjski” iz Mostara. U ovom susretu, samo pobjeda je odgovarala domaćem timu , jer u suprotnom bi bili putnici u niži rang takmičenja. Goražde je, lakše od očekivanog, upisalo sigurnu pobjedu rezultatom  32:28  i  tako osiguralo opstanak u društvu najboljih rukometnih bh. ekipa. Goraždani su sezonu okončali na 11. mjestu sa 29 osvojenih bodova.

Proteklog vikenda odigrane su i utakmice Druge lige Centar F BiH. Nogometši “Azota” ostvarili su pobjedu na domaćem terenu nad ekipom FK “Natron”  rezultatom  1:0 .Strijelac je bio Admir Raščić.

Odigrane su i utakmice 12.kola Prve ženske nogometne lige Federacije BiH u kojoj je SFK “Libero” iz  Goražda  upisao novu pobjedu nad ekipom Sane iz Sanskog Mosta rezultatom 5:2. Golove za SFK “Libero”  postigle su Irma Smajić 2, Milena Đurđević 2 i Lejla Hrelja. U slijedećoj utakmici goraždanke  gostuju u Travniku kod ekipe Rosa Brandis.