U okviru Dana otpora: Takmičenje u radiogoniometriji

U okviru manifestacije „Dani otpora u Bosanskopodrinjskom kantonu“ kojom se obilježava godišnjica otpora agresiji u ovom dijelu BiH, u Goraždu je održano 8. po redu takmičenje u amaterskoj radiogoniometriji „ARG Goražde OPEN 2019“.

Među devet ekipa sa ukupno 43 takmičara, najuspješnija je bila ekipa Radio kluba (RK) Stjepan Polje-Tuzla drugo mjesto osvojio je RK Gračanica dok je trećeplasirani RK Gornji grad – Doboj.

Nedžad Paldum predsjednik Radio kluba „Drina“ Goražde koji organizator i domaćin takmičenja održanom u naselju Berič, naglašava da je riječ o još jednom susretu radioamatera i prijatelja i prilika da pokažu svoje vještine.

“Ove godine učestvovale su ekipe iz Kaknja, Lipnice, Tuzle, Sarajeva, Zenice, Srebrenika, Gračanice, Doboja i Stjepan Polja, a vremenske prilike su razlog što ih nije bilo više, je prošle godine imali smo 90 takmičara. Ipak zadovoljni smo  jer sve je proteklo u najboljem redu. Dodjeljen su medalje za prva tri mjesta po kategorijama i pehari za prvoplasirane ekipe . Iz  Radio kluba Drina  podsjećaju   da se ovo takmičenje već osam godina održava u okviru obilježavanja „Dana otpora u BPK“ te da se na taj način njeguje i sjećanje na doprinos radio amatera u proteklom ratu”, ističe Paldum.