Muhamed Hadžović je jedini bh. glumac koji igra u filmu “Djeca sa CNN-a”

Miljenik pozorišne publike, ali i jedan od najboljih bh. glumaca mlađe generacije Muhamed Hadžović glumi u novom filmskom ostvarenju “Djeca sa CNN-a” čija se premijera očekuje ovog ljeta.

Scenarij za ovaj film napisao je Amir Bukvić, a režirala ga je Aida Bukvić.

“To je film koji su Aida i Amir privatno producirali i u njemu igram ulogu Fahre. Oni su kroz lik koji ja tumačim otvorili lokaciju Sarajeva, Baščaršije, Bosne i Hercegovine, što na neki način i jeste lijepo osvježenje unutar jedne dramatične priče koja na kraju krajeva i jeste naša”, kazao je za Klix.ba Muhamed Hadžović.

Hadžović kaže i kako je bilo lijepo raditi na ovom filmu budući da je dobro poznavao tehnički dio ekipe, a kako kaže, i rediteljica Aida Bukvić pravi je profesionalac u svom poslu.

“Bilo je lijepo raditi s Aidom Bukvić. Ona je profesionalac i zajedno smo na jedan lijep i konstruktivan način dolazili do glumačkih rješenja. Bilo je tu scena koje su zahtijevale posebnu koncentraciju, koje su potresne i duhovite. Obradovao me poziv Amara Bukvića koji igra glavnu ulogu i koji mi je rekao da samo mene vidi u ulozi Fahre te da bi volio da pročitam scenarij. Pročitao sam, priča me je držala do samog kraja. Ubrzo nakon toga došao je uži krug ekipe iz Zagreba i snimili smo scene”, kazao je Hadžović.

Dodao je kako se premijera filma “Djeca sa CNN-a” očekuje naljeto.

Film “Djeca sa CNN” govori o Dini i Dori koji su u vrijeme razaranja Vukovara i Srebrenice danima bili na vijestima CNN-a. Dora je uplakana djevojčica iz vukovarske kolone, a Dino je dječak iz skupine preplašene djece kojoj razjareni vojnici pred sami pad Srebrenice dijele bombone.

Igrom slučaja to dvoje mladih se desetak godina poslije susreću u Zagrebu. Iako potječu iz naoko suprotstavljenih kultura, Dino i Dora se zbližavaju i na čudan način grade svoje prijateljstvo pokušavajući potisnuti stravična događanja iz djetinjstva.

 

klix