BPK : Informacija Uprave policije

Dana 14.05.2019.godine u 10,30 sati dežurnoj  službi  policijske stanice Goražde obratio se F.E., iz Goražda i prijavio da mu je lice H.Đ.,  u prostorijama “Duga” d.o.o, koja se nalazi u ul.Seda Sofovića Sofe – Grad Goražde, u razgovoru sa uposlenicom V.Z.,  upućivao uvrjedljive riječi. Patrola policije ispitala je navode prijave, te u službene prostorije MUP-a Goražde pozvala lice H.Đ.,koji je po dolasku u službenim prostorijama omalovažavao dežurnog policajca, te je zbog omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju (2,47 g/kg) u 10,45 sati lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana 14.05.2019.godine u 16,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se P.J.,  nastanjen u Goraždu i prijavio da mu je u ul.31.Drinske brigade ispred prostorija Merhameta, lice D.R., iz Goražda bez ikakvog razloga sa nožem /čakijom/ u ruci upućivao ozbiljene prijetnje. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitali navode prijave, te u službene prostorije MUP-a Goražde pozvala lice D.R., kod koga nije pronađen navedeni nož, te je isti negirao navode prijave. Navedeno lice  je alkotestirano i ovom prilikom ustanovljeno 0,61 g/kg alkohola u organizmu. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja u toku.

Dana 14.05.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde,  su Kantonalnom tužilaštvu u Goražde uputili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Primanja dara i drugih oblika koristi” iz čl.380.stav1.KZ FBiH, protiv osumnjičenog A.A., nastanjenog u mjestu Sadba – Grad Goražde.