Stanje na putevima

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i preko planinskih prevoja, vidljivost je ovoga jutra smanjena zbog magle ili niske oblačnosti.

Nakon povlačenja vode sa kolovoza normalizovan je saobraćaj na magistralnom putu M-14 Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica na izlazu iz Bosanske Kostajnice, dok se u mjestu Špilja saobraća usporeno, jer još uvijek ima vode na kolovozu.

Kolovoz je na ostalim putevima u BiH mjestimično mokar ili vlažan, a upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama.Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su i radovi na sanaciji tunela Ormanica na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, gdje se također saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.