BPK : Informacija Uprave policije

Dana 17.05.2019.godine u 13,25 sati u ul. Rabite – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom i povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj i utvrdili da su učesnici nezgode H.A., i M.A., iz  Goražda. Licu M.A., ukazana je ljekarska pomoć u Urgentnom centru  Kantonalne bolnice Goražde gdje se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda. Gore navedenim licima uručeni su prekršajni nalozi iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Dana 17.05.2019.godine u 14,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Prača prijavljen je nasilan ulazak u porodičnu kuću vlasništvo  F.M., koja se nalazi u naselju Prača općina Pale u FBiH. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je obezbjedila lice mjesta i utvrdila da je nasilan ulazak izvršen fizičkim djelovanjem na ulazna vrata i da je izvršena premetačina stvari. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde koji su utvrdili da je tom prilikom otuđena određena količina novca i zlatnog nakita. O navedemom događaju upoznat je Kantonalni tužilac koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo “Teška krađa” iz člana 287. KZ FBiH. Rad na navedenom događaju je u  u toku.

Dana 17.05.2019.godine u 21,20 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde su prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „Škoda octavia“ koje koristi B.A., iz Goražda,  pronašli  dva PVC pakovanja sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu ”Marihuanu. Lice B.A., pozvan je u službene prostorije MUP-a, kojom prilikom je upoznat i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz člana 239. st. 3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. Rad na dokumentovanju djela je u toku.