Za novu direktoricu TVSA bit će imenovana Kristina Ljevak

Početkom naredne sedmice bit će održana sjednica Nadzornog odbora Televizije Kantona Sarajevo, na čijem čelu se nalazi Vlastimir Mijović. Na toj sjednici bit će govora o nezakonitom zapošljavanju u TVSA za vrijeme mandata aktuelne direktorice Edine Fazlagić, a koja je u TVSA stigla s pozicije šefice Odjela biblioteke Parlamentarne skupštine BiH.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo ranije je utvrdila da je Fazlagić nezakonito i u suprotnosti sa Zakonom o radu Federacije Bosne i Hercegovine zaposlila 14 radnika, a ovo će biti jedan od ključnih razloga zbog kojeg će novi saziv vlasti započeti proceduru njene smjene.

Nakon smjene Fazlagić na poziciju vršiteljice dužnosti direktorice TVSA bit će postavljena Kristina Ljevak koja je 15 godina radila kao reporterka, novinarka, urednica i voditeljica. Radni staž provela je na Radio-televiziji Federacije BiH (FTV), u Urban magazinu i izdavačkoj kući Buybook.

U zakonski predviđenom roku, nakon imenovanja vršitelja dužnosti direktora TVSA, bit će raspisan konkurs za izbor direktora TVSA, kao i izvršnog direktora za program i produkcije, a koji se također trenutno nalazi u svojstvu vršitelja dužnosti.

Ovu informaciju povrdio je za Klix.ba vršitelj dužnosti predsjednika Nadzornog odbora TVSA Vlastimir Mijović.

klix