Napad na povratnika u Rogaticu:Milan lopatom slupao Elvirov automobil

Elvira Bahtu povratnika u Rogaticu sinoć je napao komšija Milan Razdoljac. Sve se desilo malo iza 20 sati u naselju Gračanica u blizini autobuske stanice u Rogatici gdje se Bahto vratio prije četiri godine.

“Izašao sam iz kuće, pošao na iftar, i tad mi je komšija počeo psovati tursku i ustašku majku. Onda je počeo lupati po autu rukama, a onda lopatom. Slomio mi je šoferšajbu. Obratio sam se policiji i oni su reagovali odmah, odveli su ga u stanicu”, kaže Bahro.

Podsjeća da se u Rogaticu vratio prije četiri godine i da su tada i počeli problemi sa Razdoljcem.

“On je uzurpirao put, smeta mu da prolazim kamionom, smeta mu kad se parkiram ispred svoje kuće, a ja radim i živim od tog. On je čak peticije pravio da uključi komšije da mi ne dozvole prilaz sa kamionom, ali mu ljudi nisu htjeli potpisati. Prijeti mi, a ja ne znam kome više da se obratim. Ovo je stvarno prevršilo mjeru. Šta da očekujem sutra da se desi, da me ubije”, govori za Klix.ba Elvir Bahto.

Kazao nam je kako očekuje da institucije štite povratnike od ovakvih i sličnih napada. Saznajemo da je policija privela napadača, a istraga je u toku. Navodno je Razdoljac i ranije bio osuđivan zbog više krivičnih dijela, pa i ubistva.