BPK : Informacija Uprave policije

Dana 07.06.2019.godine u 05,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražda obratila se P.S., nastanjena u ulici Suada Pozdera – Buljke – Grad Goražde i prijavila da su kod nje došla dva lica D.S., i M.A., te isti tražili patrolu policije jer su pretučeni od strane druga dva lica.Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave te lica D.S., koji je bio pod dejstvom alkohola  2,02 g/kg) nastanjen u Međeđi-RS BiH kao i lice M.A., koji je bio pod dejstvom alkohola 0,26 g/kg nastanjen u Goraždu, pozvali u službene prostorije MUP-a, gdje su isti su izjavili da su oko 04,00 sati, fizički napadnuti u mjestu Rorovi – Grad Goražde, od strane H.A., i Č.Dž., iz Goražda, a sa kojim su bili zajedno u društvu. Pronađeno je lice  Č.Dž., te je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakon ao prekršajima protiv javnog reda i mira zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 07.06.2019.godine službenici Sektora kriminalističke policije,  Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu  dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” iz člana 359. KZ F BiH, protiv osumnjičenog M.A., iz Goražda.

Dana 07.06.2019.godine u 20,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina prijavljeno je da lice P.E., nastanjen u selu Dragovići općina Foča u F BiH, pravi probleme u naselju Jabuka općina Foča u F BiH. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je ispitala navode prijave  kojom prilikom su utvrdili da je navedeni  u naselju Jabuka,  oborio drvenu ogradu vlasništva G.S., i G.M., te istim psovao i upućivao pogrdne riječi. Lice P.E., pozvan je u službene prostorije policijske stanice Ustikolina gdje je izvršeno alkotestiranje i utvrđeno da isti ima 2,02 g/kg alkohola u organizmu, te je navedeni 21,40 sati lišen slobode i smejšten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi  Goražde. Gore  navedenom licu uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira “Drsko ponašanje u alkoholisanom stanju”.

Dana 08.06.2019.godine u 20,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se S.A., i prijavio da je izvršen nasilan ulazak u njegov stan u ul.F.Dizdarevića – Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je potvrdila navode prijave, obezbjedila lice mjesta dok su uviđaj  izvršili službenici Sektora kriminalističke policije  MUP-a BPK-a Goražde. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 09.06.2019.godine u 11,50 sati na magistralnom putu M-20, u mjestu Perjani – Grad Goražde, dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je izvršila uviđaj i utvrdila da su učesnici saobraćajne nezgode K.A., i H.E., iz Goražda. Zbog počinjenog prekršaja vozaču K.A., uručen  je prekršajni nalog iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH.