Stanje na putevima

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz BIHAMK-a upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Skreće se pažnja i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Sanacioni radovi izvode se na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, zbog čega je na snazi obustava saobraćaja. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

U toku su i sanacioni radovi u tunelu Vranduk, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom, naizmjenično. Zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog istražnih radova danas u vremenu od 07 do 17 časova jednom trakom saobraćaće se na regionalnom putu R-413 Turbe-Banjaluka (u mjestu Stokanići).

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajamo magistralne puteve: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani-Bosanska Krupa, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.