Inter i Roma postigli dogovor oko Džeke

Italijanski mediji javljaju da su Inter i Roma postigli dogovor o kupovini Edina Džeke. Prema tim izvorima klub iz Milana će “vučici” platiti deset miliona eura i dati mladog napadača Edoarda Verganija.

Džeko je velika želja Antonija Contea, novog trenera Intera, a izgleda kako će mu rukovodstvo kluba izaći u susret. Iako je 18-godišnji Vergani trebao da ode u Sassuolo zajedno sa 25 miliona eura za veznog fudbalera Stefana Sensija, izgleda da je ta opcija otpala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Umjesto toga Sassuolo će uz novac prihvatiti drugog veznjaka “nerazzurra” 19-godišnjeg Andreu Adorantea. Tako će Džeki biti otvoren put prelaska iz Rome u Inter, a trebao bi, prema medijskim tvrdnjama, potpisati trogodišnji ugovor.

Džeko je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, a potom je igrao za Usti nad Labem, Teplice, Wolfsburg, Manchester City i Romu. Za rimski klub odigrao je 179 takmičarskih utakmica i postigao 87 golova. U dresu reprezentacije BiH, čiji je kapiten, 33-godišnji napadač nastupio je 103 puta uz 56 pogodaka.

bhrt.ba