Uprava policije informacija za period 18/19.07.2019.godine

Dana 18.07.2019.godine u 10,50 sati u mjestu Dolovo Brdo – Grad Goražde dogodila se sobraćajna nezgoda slijetanjem vozila sa kolovoza, sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je  izvršila uviđaj nezgode i utvrdila da je zbog neobezbjeđenja vozila marke “Alfa romeo” kojim je upravljao S.D., iz Goražda, došlo do slijetanja vozila sa kolovoza i materijalne štete. Vozilo je upućeno na vandredni tehnički pregled, a protiv vozača S.D., podnešena je prekršajna prijava iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, saobraćajna nezgoda usljed neobezbjeđenja vozila i tehničke neispravnosti .

Dana 18.07.2019.godine u 12,00 sati ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde istražitelju  Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde lice K.E.,  iz Goražda, dobrovoljno je predao 0,98 grama suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” kojom prilikom je navedeni pozvan do službenih prostorija MUP-a gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Upoznat je dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

Dana 18.07.2019.godine u 15,25 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se dežurni zatvorski policajac KPZ Sarajevo-odjeljenje Ustikolina, općina Foča u FBiH i prijavio da je na ulaznoj kapiji pomenutog zavoda kod lica koje je došlo na izdržavanje kazne zatvora M.M., iz Goražda, pronađena suha zeljasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”. Na lice mjesta izašla je je uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde koja je izvršila uviđaj i utvrdila da se radi o količini od 0,59 grama pomenute opojne droge. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao KD-o “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH.

bpk.gov.ba