Nastavak rekonstrukcije krovova preostalih stambenih zgrada u Vitkovićima

– Rekonstrukcija krovova na stambenim zgradama u goraždanskom naselju Vitkovići bit će nastavljena narednih dana – potvrdio je pomoćnik gradonačelnika za urbanizam i prostorno uređenje Enver Adžem.

Pojasnio je da je riječ o drugoj fazi projekta kroz koji će biti riješen dugogodišnji problem prokišnjavanja sa kojim su se suočavali stanari.

„ Zahvaljujući federalnom ministarstvu okoliša i turizma koje je obezbjedilo najveći dio sredstava za ovaj projekat te gradskoj upravi Goražda, u riješavanje ovog gorućeg problema krenulo se prošle godine. U prvoj fazi sanirani su krovovi 15 zgrada dok je njih devet preostalo u drugoj fazi“ – pojasnio je Adžem.

Dodao je da su za sanaciju krovnih konstrukcija federalno ministarstvo okoliša i turizma i Grad Goražde obezbjedili oko 350.000 KM.

„ U prvoj fazi investirano je 217. 000 KM , a u drugoj je predviđeno oko 137.000 KM. Gradska uprava provela je tendersku proceduru za izbor izvođača radova na preostalih devet zgrada i goraždanska firma „Kaja Company“ odabrana je kao najpovoljnija. Radovi bi trebali početi u narednih sedam do deset dana, a rok za završetak projekta je 90 dana. Time ćemo konačno riješiti dugogodišnji problem prokišnjavanja sa kojim su se suočavali stanari u ovom naselju“ – kazao je pomoćnik gradonačelnika Goražda.