Stanje na putevima

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vozači treba da obrate pažnju na smanjenu vidljivost, zbog magle. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine zabilježena su na graničnim prelazima Velika Kladuša, Hum, Prisika, Osoje, Gabela Polje i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica), zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).