Vremenska prognoza

U BiH danas će preovladavati promjenjivo oblačno i veoma toplo vrijeme, a ponedje su mogući kratkotrajni pljuskovi. Ujutro će biti promjenjivo oblačno na sjeveru, a vedro i suho na jugu. Tokom dana biće promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima na sjeveru, pretežno sunčano na jugu, a od centralnih do istočnih predjela uz rijeku Drinu pretežno oblačno.

Preovladavaće suho i veoma toplo vrijeme, a postoji mogućnost za kratkotrajne pljuskove u jugozapadnim, centralnim i istočnim predjelima do rijeke Drine. Najviša dnevna temperatura od 26 do 31, na jugu oko 33, na planinama od 23 stepena Celzijusova.

Jutarnji i prijepodnevni sati će biti ugodniji, dok bi u drugom dijelu dana, usljed porasta temperatura i mjestimično sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije, ne pretjerivati sa aktivnostima, izbjegavati duži boravak na suncu uz provođenje mjera zaštite. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, na jugu zemlje u noći problemi sa snom. Opšta slika će biti ljepša u unutrašnjosti.