Stanje na putevima

Pojačana je frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno u gradskim centrima. Vozačima se preporučuje oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Doljani i Izačić. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćio je BIHAMK.

Zbog izvođenja deminerskih radova na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište na lokalitetu Razvršće od 7.00 do do 14.00 sati, dolazi do povremenih 15-minutnih obustava saobraćaja.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.