Stanje na putevima

Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Pojačan promet vozila u jutarnjim satima bilježi se na većini puteva, a posebno u gradskim centrima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na mostu preko rijeke Plive, na magistralnom putu M-5 kod Jajca, kao i na magistralnom putu M-18 Jošanica-Stup (u Rajlovcu) zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

I na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi saobraća se sporije uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Zbog međunarodne biciklističke trke u vremenu od 14.30 do 17.30 sati, dolazit će do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Brodar–Rudo-Uvac.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.