BPK : Informacija Uprave policije

Dana 01.08.2019.godine u 06,50 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se B.K., iz Goražda,  i prijavio da mu je  u mjestu Hubijeri – Grad, Goražde, nestala željezna kašika za mini-bager, koja se nalazila u blizini putne komunikacije Hubjeri-Goražde, te da ista nije bila obezbijeđena. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave i fotografisala lice mjesta. Dalji rad na događaju, kvalifikaciji i pronalasku počinioca je u toku.

Dana 01.08.2019.godine u 08,18 sati na magistralnom putu M-20 u mjestu Vitkovići – Grad Goražde,  dogodila se saobraćajna nezgoda, sa materijalnom štetom i povrijeđenim licem. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uvuđaj i utvrdila da su u nezgodi učestvovali J.R., iz Lazarevca-Republika Srbija, koji je upravljao motociklom marke “Honda“  gdje je isti tom prilikom zadobio tjelesne povrede  i  B.E., iz Goražda, koji je upravljao putničkim motornim vozilom marke “Pasat”. Na lice mjesta upućena je i hitna služba Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde, koja je  vozača J.R.,  prevezla u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde radi ukazivnja ljekarske pomoći, a dežurni ljekar konstatovao je  da se kod istog radi o težim tjelesnim povredama (otvoreni  prelom desne potkoljenice), te je isti prevežen na dalje liječenje u Univerzitetsku bolnicu u Foči. Protiv J.R., i B.E., naknadno će biti poduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 02.08.2019.godine u 02,20 sati u ulici Zaima Imamovića u blizini  Gradske dvorane,   došlo je do tuče između više lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije  koja je  ispitala navode prijave i u  službene prostorije MUP-a pozvala lica: H.K., M.M., B.S., T.U., i H.E., svi nastanjeni u Goraždu. Izvršeno je alkotestiranje lica gdje  nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod lica H.K., i M.M., dok je kod lica B.S., utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu  ( 1,34 g/kg), T.U., (1,50 g/kg) i H.E., (0,07 g/kg). Licu H.K., uručen je  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog učestvovanja u  tuči, a licima  B.S., T.U., i H.E., prekršajni nalozi zbog učestvovanja u tuči u alkoholisanom stanju.

Dana 02.08.2019.godine u 02,35 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražd,e  lice G.S., nastanjen u Engleskoj državljanin BiH, narušio je javni red i mir omalovažavanjem OSL-a. Navedeno lice pozvano je  u službene prostorije MUP-a gdje je izvršeno alkotestiranje  i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu  1,34 g/kg.Pomenuto lice je u  02,47 sati lišeno  slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde, gdje je istom uručen prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog omalovažavanja OSL-a u alkoholisanom stanju.

Dana 02.08.2019.godine u 03,05 sati u ulici Zaima Imamovića – Grad Goražde,  došlo je do tuče između dva  lica. Na lice mjesta upućena je patrlole policije  koja je ispitala navode prijave i uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje u službene prostorije MUP-a doveli lica O.A., i H.S., nastanjeni u Goraždu. Izvršeno je alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 1,03 g/kg kod O.A., dok kod lica H.S., nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Licu  O.A., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog učestvovanja u tuči u alkoholisanom stanju, a licu H.S., prekršajni nalog  iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog učestvovanja u tuči.

Dana 02.08.2019.godine u 03,20 sati u ulici Zaima Imamovića  – Grad Goražde,  lice A.T., nastanjen u Goraždu narušio je javni red i mir odbijanjem naređenja OSL-a. Pomenuto lice je uz upotrebu fizičke snage dovedeno u službene prostorije MUP-a, gdje je izvršeno alkotestiranje istog i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu  0,86 g/kg. Licu A.T., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog odbijanja naređenje  OSL-a u alkoholisanom stanju.