IN MEMORIAM:Emir Mušanović, 19.05.1961. – 01.08.2019.


Nakon kratke i teške bolesti sinoć je u bolnici u Sarajevu preminuo Emir Mušanović, ugledni Goraždanin koji je tokom agresije na BIH obnašao niz značajnih funkcija u Armiji R BIH. Mušanović je u jedNom periodu obnašao i funkciju direktora JP RTV BPK Goražde. Dženaza i ukop će se obaviti sutra u mezarju Kolijevke u 17 i 30 sati.

Emir Mušanović je rođen 19. maja 1961. godine u Goraždu gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je politologiju na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i u periodu od 1978. do 1989. godine u srednjim školama u Goraždu predavao je sociologiju i demokratiju, nakon čega je obavljao družnost dirketora Auto-moto društva „Drina“ Goražde. Po izbijanjuu agresije na BiH, Emir Mušanović priključio se Armiji R BIH gdje je obavljao značajne dužnosti u 81. Diviziji. Bio je načelnik odsjeka za informisanje, izvršni oficir u Nastavnom centru Goražde i načelnik štaba u periodu od 2002. do 2007. godine kada je i penzionisan u činu majora.

Obnašao je i funkciju direktora JP RTV BPK.

Iza njega su ostali supruga i dvoje djece. U gradu koji je toliko volio će ostati upamćen kao čovjek vedrog duha, pun optimizma i energije koju je nesebično dijelio sa drugima. Mušanović će ostati prepoznatljiv i po tome što je uvijek bio na usluzi svojim sugrađanima, spreman na podršku i pomoć.