Stotine vjernika klanjalo bajram-namaz u goraždanskoj Kajseriji

Centralna bajramska svečanost za područje Medžlisa Islamske zajednice Goražde bila je u džamiji Kajseriji, a sabah i bajram namaz klanjani su u svim džamijama i mesdžidima na području Medžlisa IZ Goražde, ali i cijelog goraždanskog muftijstva, od Tjentišta do Žepe.

Bajram namaz u Kajseriji predvodio je imam džamije Harun efendija Efendić, dok je muftija goraždanski bajram namaz predvodio u Sinan begovoj džamiji u Goraždu.

“Danas obilježavamo jedan od najvećih mubarek dana za sve muslimane svijeta i na taj način pokazujemo svoju pokornost, poslušnost i svoju ljubav prema uzvišenom Alahu dž.š, prema našoj vjeri i svim ljudima dobre volje”, poručio je na bajramskoj hudbi Rasim efendija Džafić, glavni imam Medžlisa Islamske zajendice Goražde.

Kurban-bajram nosi u sebi mnogo poruka i mudrosti, a jedna od njih je da svako približavanje gospodaru svijetova znači i približavanje ljudima.

“Našim najdražim, roditeljima, braći i sestrama, komšijama, prijateljima pa i onim koji nas iz bilo kojih razloga ne vole. Ako hoćemo da osjetimo dašak božije ljubavi moramo je prenositi drugima. Allah dž.š. je onaj koji daje svoju milost samo onima koji tu milost zaslužuju, da budemo oni koji će se odazvati na mjesta koja su nam određena, a ispred nas treba sijati poruka mira, ljubavi i tolerancije. Jedan od najljepših dana u godini trebamo da podjelimo sa onima koji su nam najdraži, koji žive sa nama, ali i pored nas”, poručio je ef. Džafić.