Ulice Goražda prekrivene blatom, obilna kiša zadala glavobolju brojnim građanima

Velike padavine uzrokovale su pojavu bujičnih voda te začepljenje odvodnih kanala.

Poplavile su saobraćajnice u ulicama Kulina Bana, Sinan Paše Sijerčića, Zaima Imamovića, Sinica, Maršala Tita, Ibrahima Popovića, a problema sa poplavama bilo je i u drugim dijelovima grada.

Bujične vode su nosile zemlju, lišće kao i drugi otpad koji je začepio odvodne kanale usljed čega je došlo do plavljenja poslovnih prostorija i podruma. Najteža situacija je u Kulina bana, ulici koja je nedavno rekonstruisana gdje su potpuno poplavili poslovni objekti, a štete prema riječima vlasnika objekata ogromne. Građani su ogorčeni.

“Ovo je katastrofa, ovo su loša rješenja, šta smo dobili, nama je voda bila do prvog sprata, u knjižari u prizemlju su pretrpjeli enormnu štetu, svi objekti ovdje su u katastrofalnom stanju. Prešlo je mjeru, ovo je nečuveno, mi smo ogorčeni”, kaže nam jedan od stanovnika ulice Kulina bana.

Uz pomoć građana, vlasnici objekata skoro cijelu noć su čistili radnje, reagirali su iz štaba Civilne zaštite i vatrogasci, ispumpavali vodu iz podruma i sa puteva, spirali trotoare od nanosa mulja i blata, te pomagali vlasnicima da izbace vodu i mulj iz poslovnih prostorija. Angažovane su mašine firme “Goražde-putevi”, a na terenu su i pripadnici MUP-a BPK-a Goražde koji su regulisali i preusmjeravali saobraćaj.

Od jutros ima problema i sa odvijanjem saobraćaja jer se ulica neposredno uz onu Kulina rekonstruiše, te je u ovom dijelu soabraćaj zatvoren. Da su problemi veliki pokazuje i slučaj koji se dogodio u ranim jutarnjim satima kada je jedan automobil bukvalno “propao“ u prostor pripremljen za asfaltiranje.