Prijem za članice i predstavnike Ženske kadetske odbojkaške reprezentacije BiH

 

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Arman Bešlija danas su organizirali prijem za odbojkašice i članove Stručnog štaba Ženske kadetske odbojkaške reprezentacije BiH koja su u okviru priprema za Balkansko odbojkaško prvenstvo zadnjih šest dana boravila u Goraždu.

Premijerka Aida Obuća izrazila je iskreno zadovoljstvo što su pripreme ove reprezentacije već drugi put zaredom održane u Goraždu.

– Drago nam je što sa naše strane možemo podržati vrhunski sport, pogotovo kada su u pitanju mlađe selekcije. Cilj svega ovoga jeste da se da podrška mladima, pogotovo kada je ženski sport u pitanju i da se popularizira, kako odbojka, tako i ženski sport na području našeg kantona – kazala je ona.

Balkansko odbojkaško prvenstvo za kadete održat će se u Lukavcu, u periodu od 20-24. avgusta 2019. godine.

S obzirom na tradiciju da smo prošli put osvojili bronzanu medalju na Ženskom kadetskom prventvu Balkana ili Balkanijadi, cilj nam je da u Lukavcu takođe uđemo u borbu za medalju – kazao je pomoćni trener Ženske kadetske odbojkaške reprezentacije BiH Armin Dervišević

Premijerka i resorni ministar poželjeli su predstavnicima bh. reprezentacije puno sreće na predstojećem prventsvu te iskazali spremnost da u okviru datih mogućnosti i u budućnosti podrže afirmaciju i razvoj i sporta, kako na području ovog kantona, tako i šire.

Mi ćemo, u okviru svojih kapaciteta uvijek dati podršku kada je u pitanju reprezentacija BiH u bilo kojem sportu. Svjedoci smo da se ta podrška u ranijim godinama davala kada je u pitanju Muška rukometna reprezentacija, koja je imala jako kvalitetne utakmice na području našeg kantona i grada. Ovo sada je podrška odbojkaškom sportu, dakle, odbojkaškoj reprezentaciji i uvijek kada je u pitanju nešto što nosi predznak BiH, ovaj kanton će stati iza toga – poručila je premijerka Aida Obuća.

Članica reprezentacije, inače odbojkašica ŽOK „Bimal – Jedinstvo“ iz Brčko Distrikta Manuela Dragović iskazala je zadovoljstvo održanim pripremama u Goraždu te izrazila nadu da će ovogodišnje prvenstvo za bh. kadetsku odbojkašku reprezentaciju biti uspješno.

– Prošle godine smo osvojili treće mjesto, bronzanu medalju, a naravno ove godine ciljamo na nešto još više – kazala je ona.

 

 www.bpkg.gov.ba