BPK : Informacija Uprave policije

Dana 19.08.2019.godine u 10,55 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo BPK-a Goražde i prijavio nezakonitu sječu ogrevnog bukovog drveta, količine 2,68 m3  u mjestu Podhranjen – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na dokumentovanju i kvalifikaciji događaja je u toku.

Dana 19.08.2019.godine u 22,30 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se J.M., iz Goražda i prijavila da je u stanu u ulici Čajnička – Grad Goražde, slaveći rođendan, fizički napao A.M., iz Sarajeva. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je ispitala navode prijave, te u 22,40 sati lišila slobode navedeno lice. Lice A.M., je alkotestiran gdje je kod istog ustanovljeno prisustvo alkohola u organizmu u iznosu od 1,22 g/kg, te je imenovani smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj Upravi Goražde. Licu A.M., uručen je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog drskog ponašanja u alkoholisanom stanju.

Dana 19.08.2019. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu, dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz člana 239. stav 3. KZ F BiH protiv osumnjičene A.A., iz Goražda.